Suami Wajib Tahu....Bila Suami Menyakiti Istri Maka Beliau Juga Durhaka Kepada Allah. Silah Kan Sebar Kan..


Kecil besarnya perkara dalam rumah tangga itu merupakan tergantung tutorial kami menyikapinya dan bagaimana mencari solusi paling baik untuk perkara yang ada. Makanya ada istilah ‘menyelesaikan sebuah perkara dengan tutorial kekeluargaan’, artinya apabila ada persoalan, jangan dibawa keluar biar perkara itu tak terus besar pengaruh campur tangan orang luar.

Nah, tentu kami telah tak jarang dengar ‘istri durhaka’ ya kan? tetapi pernahkah kalian mendengar ‘suami durhaka’? Mungkin balasan di bawah ini sanggup membahasnya kenapa jarang kami dengar kalimat ‘suami durhaka’.
Seseorang Bertanya:“Kalau isteri menyakiti hati suami, tandanya durhaka pada suami. Tapi bagaimana apabila suami sakiti hati istri.?”

Jawaban Ustazd : “BERDOSA . Tetapi tak ada istilah suami durhaka pada isteri, tapi suami bakal ditandai Malaikat sebagai durhaka pada Allah SWT.Sebab isteri, rezekimu bertambah.Kerana isteri, maka lahirlah zuriatmu.Kerana isteri, makan, pakaian mu dijaga.Kerana isteri, tenang hati mu.

Kerana isteri, lembut pemandangan mata mu.Kerana isteri merupakan satu-satu nya insan yang boleh menonton cacat cela mu yang tersembunyi dari pandangan mata mu dan tetap mendapatkan mu apa adanya.Janganlah sakiti hati mereka, ingatlah setiap dedikasi mereka, mesikipun kecil dimatamu, baginya besar untuk dirinya.Setiap peluh yang menitik, yang dikerja untuk keluarganya, setiap air mata yang menitis untuk belum dewasa dan suaminya merupakan salah satu tanda, dirinya isteri yang paling baik buat anda.. wahai yang bergelar suami.

Suami Wajib Tahu....Bila Suami Menyakiti Istri Maka Beliau Juga Durhaka Kepada Allah. Silah Kan Sebar Kan..Renungan sepintas lalu…Mengapa WANITA tak jarang menangis?? Jawab Allah :

Kerana WANITA itu unik. Aku ciptakan ia sebagai makhluk istimewa.Aku kuatkan bahunya untuk menjaga anak2nya,Aku lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman,AKu kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia,Aku teguhkan peribadinya untuk terus berjuang ketika yang lain menyerah,Aku beri dirinya naluri untuk tetap menyayangi, meski dikhianati olehkawan, meski disakiti oleh orang yang disayangi.Wanita makhluk kuat. 

Tapi apabila sebuah ketika dirinya menangis itu kerana saya beri air mata untukmembasuh luka batin & memberi kekuatan baru.Wanita benar-benar istimewa……. Kirimkan pada Wanita yang kalian sayangi……. Kirimkan juga pada lelaki biar mereka menghargai Wanita dansupaya tau bahwa Wanita…..ciptaan Allah yang istimewa..Nah, sekarang telah terperinci kan? Kini silahkan sebarkan terhadap semua kawanmu, alasannya yaitu memperlihatkan kebaikan itu terbukti wajib dibudayakan. Silahkan sebarkan

Iklan Atas Artikel

SPONSOR

Iklan Tengah Artikel 1

Sponsor

Iklan Tengah Artikel 2

SPONSOR