Rezeki Suami Tiba-tiba Mengalir Deras. Inilah 10 Ciri-ciri Isteri Pembawa Rezeki Suami

Rezeki suami seketika mengalir deras. inilah 10 identitas isteri pembawa rezeki suami

1. isteri yang pandai bersyukur
isteri yang bersyukur atas seluruh kurnia allah pada hakikatnya ia lagi mengundang ekstra nikmat buat suaminya. tercantum rezeki. memiliki suami, bersyukur. jadi bunda, bersyukur. kanak – kanak boleh mengaji, bersyukur. suami membagikan nafkah, bersyukur. suami membagikan hadiah, bersyukur. suami menyayangi setulus hati, bersyukur. suami membagikan kenikmatan bagaikan suami isteri, bersyukur.

“dan ingatlah kala tuhanmu memaklumkan: bila kamu bersyukur, tentu kami hendak menaikkan (nikmat) kepadamu dan juga bila kalian mengingkari (nikmatku) hingga sebetulnya adzabku amat pedih” (qs. ibrahim: 7).

2. isteri yang tawakal kepada allah
di dikala seorang bertawakkal kepada allah, allah hendak memadai rezekinya.
“dan barangsiapa yang bertawakkal kepada allah nescaya allah hendak mencukupkan (keperluan) nya. ” (qs. ath thalaq: 3).
bila seseorang isteri bertawakkal kepada allah, sedangkan ia tidak bekerja, dari mana ia dicukupkan rezekinya. allah hendak mencukupkannya dari jalur lain, tidak semestinya allah membagikan rezeki secara terus kepada sang isteri. boleh jadi allah hendak membagikan rezeki yang banyak kepada suaminya, kemudian suami tersebut membagikan nafkah yang cukup kepada pribadinya.


3. isteri yang baik agamanya
rasulullah menarangkan kalau perempuan dinikahi karna 4 masalah. kerana hartanya, kecantikannya, keturunannya dan juga agamanya.
“pilihlah kerana agamanya, nescaya kalian beruntung” (hr. Al bukhari dan juga muslim).
beruntung itu beruntung di dunia dan juga di akhirat. beruntung di dunia, salah satu aspeknya merupakan dimudahkan memperoleh rezeki yang halal.
cuba kita perhatikan, insya allah tidak terdapat satu juga keluarga yang seluruh anggotanya taat kepada allah setelah itu mereka mati kelaparan. kemudian gimana dengan seseorang suami yang banyak bermaksiat kepada allah namun rezekinya bisa dengan mudah? boleh jadi allah bakal membagikan rezeki kepada isteri dan juga anak – anaknya lewat pribadinya. jadi berkat taqwa isterinya dan juga balita ataupun anak kecilnya yang belum berdosa, allah setelah itu memudahkan rezekinya. suami semacam itu sesungguhnya berhutang pada isterinya.


4. isteri yang banyak beristighfar

di antara keutamaan istighfar merupakan mendatangkan rezeki. perihal itu boleh dilihat dalam tulisan nuh ayat 10 sampai 12. kalau dengan perbanyak istighfar, allah hendak mengirimkan hujan dan juga perbanyak harta.
“maka saya katakan kepada mereka, ‘mohonlah ampun kepada tuhanmu’, sesunguhnya ia merupakan maha pengampun, nescaya ia hendak mengirimkan hujan kepadamu dengan rimbun, perbanyak harta dan juga anak – anakmu, mengadakan untukmu kebun – kebun dan juga mengadakan (pula di dalamnya) sungai – sungai untukmu” (qs. nuh : 10 – 12).


5. isteri yang gemar silaturahim
istri yang gemar menyambung silaturahim, baik kepada orang tuanya, mertuanya, sanak saudaranya, dan juga saudari – saudari seaqidah, pada hakikatnya dia lagi menolong suaminya memperlancar rezeki. karena keutamaan silaturahim merupakan dilapangkan rezekinya dan juga dipanjangkan usianya.
“siapa yang suka dilapangkan rezekinya dan juga dipanjangkan usianya hendaklah ia menyambung silaturrahmi. ” (hr. angkatan laut (AL) bukhari dan juga muslim).


6. isteri yang suka bersedekah
istri yang suka bersedekah, ia pula pada hakikatnya lagi melipatgandakan rezeki suaminya. karena salah satu keutamaan sedekah sebagaimana disebutkan dalam tulisan Al baqarah, hendak dilipat gandakan allah sampai 700 kali ganda.
bila isteri diberi nafkah oleh suaminya, kemudian sebagiannya dia pakai buat sedekah, bisa jadi tidak langsung dibalas melaluinya. tetapi boleh jadi dibalas lewat suaminya. jadilah pekerjaan suaminya bisa dengan mudah, rezekinya berlimpah.
“perumpamaan orang – orang yang menafkahkan hartanya di jalur allah seragam dengan sebutir benih yang meningkatkan 7 tangkai, pada masing – masing tangkai terdapat seratus biji. allah melipatgandakan (ganjaran) untuk siapa aja yang ia kehendaki. dan juga allah mahaluas lagi maha mengenali. ” (qs. Al baqarah: 261).


7. isteri yang bertaqwa
orang yang bertaqwa hendak memperoleh jaminan rezeki dari allah subhanahu wa ta’ala. terlebih lagi dia hendak memperoleh rezeki dari arah yang tidak disangka – sangka. sebagaimana firman allah dalam tulisan ath talaq ayat 2 dan juga 3.
“barangsiapa bertaqwa kepada allah, tentu ia hendak mengadakan jalur keluar menurutnya dan juga memberinya rezeki dari arah yang tidak disangka – sangka” (qs. at thalaq: 2 – 3).


8. isteri yang senantiasa mendoakan suaminya
bila seorang mau memperoleh suatu, dia butuh mengenali siapakah yang memilikinya. dia tidak boleh memperoleh suatu tersebut melainkan dari pemiliknya.
begitulah rezeki. rezeki sesungguhnya merupakan pemberian dari allah azza wa jalla. dialah yang maha pemberi rezeki. hingga jangan cuma mengharapkan usaha sekedar tetapi perbanyaklah berdoa meminta kepadanya. doakan suami supaya tetap memperoleh limpahan rezeki dari allah, dan juga yakinlah bila isteri berdoa kepada allah buat suaminya tentu allah hendak mengabulkannya.
“dan tuhanmu berfirman: berdoalah kepadaku nescaya saya kabulkan” (qs. ghafir: 60).


9. isteri yang gemar solat dhuha
shalat dhuha menggambarkan shalat sunnah yang luar biasa keutamaannya. shalat dhuha 2 raka’at setara dengan 360 sedekah buat mengambil alih hutang sedekah kepada tiap sendi tubuh kita. solat dhuha 4 rakaat, allah hendak menjamin rezekinya sejauh hari.
“di dalam badan manusia ada 360 sendi, yang seluruhnya wajib dikeluarkan sedekahnya. ” mereka (para teman) bertanya, “siapakah yang sanggup melaksanakan itu wahai nabiyullah? ” dia menanggapi, “engkau mensterilkan dahak yang terdapat di dalam masjid merupakan sedekah, engkau menghilangkan suatu yang mengusik dari jalur merupakan hingga bila engkau tidak menciptakannya (sedekah sebanyak itu) , hingga 2 raka’at dhuha sudah mencukupimu. ” (hr. abu dawud)
allah ‘azza wa jalla berfirman, “wahai anak adam, janganlah engkau luput dari 4 rakaat di dini harimu, tentu saya cukupkan untukmu di sejauh hari itu. ” (hr. ahmad).


10. isteri yang taat dan juga melayani suaminya
salah satu kewajiban isteri kepada suami merupakan mentaatinya. sejauh perintah suami ia taatinya.
apa hubungannya dengan rezeki? kala seseorang istri taat kepada suaminya, hingga hati suaminya juga tenang dan juga damai. kala hatinya damai, dia boleh berfikir lebih baik dan juga kreativiti dalam pemikiran pula timbul. antusias kerjanya juga menggebu. ibadah pula lebih tenang, rezeki mengalir bisa dengan mudah.


.
antara kes – kes kendala yang sempat dirujuk pada aku yakni permasalahan rumah ataupun premis yang hadapi kendala.
jadi, dalam informasi kali ini, aku hendak kongsikan dengan kamu apakah isyarat yang lazimnya dirasakan apabila rumah ataupun premis perniagaan kamu hadapi kendala jin.
1) bau wangian/kemenyan/busuk/hanyir/hangit yang tidak dikenal puncanya.
2) balita sering menangis apabila berposisi di dalam rumah/premis perniagaan.
3) barang bergerak ataupun berbeda tempat dengan sendirinya.
4) bunyi paip air dibuka di tandas ataupun di dinding air.
5) bunyi perabot, barang berat, tukul besi diseret ataupun dihempas di rumah atas. ini lazimnya berlaku pada rumah flat, apartment ataupun kondominium.
6) bunyi guli, bola ping – pong, menumbuk dengan lesung di rumah atas. pula lazimnya berlaku pada rumah flat, apartment ataupun kondominium.
7) bunyi orang berjalan di bahagian atas rumah. ini bahwa rumah 2 tingkatan.
8) bunyi pasir, barang berat jatuh di atas syiling ataupun bumbung rumah.
9) bunyi suatu mencakar bumbung, pintu ataupun tingkap.
10) kedai ataupun pejabat tidak mampu dilihat oleh pelanggan. terdapat sesetengah kes yang mengatakan pelanggan memandang kedai mereka serupa tidak beroperasi (tutup).
11) lampu ataupun perlengkapan eletrik terpadam dengan seorang diri.
12) santapan yang telah dimasak gampang jadi basi.
13) memandang lembaga, jin, ataupun hantu secara terus.
14) mendengar suara berbisik, menyergah ataupun memanggil nama.
15) terlihat kepulan asap gelap, ataupun putih di dalam rumah ataupun premis perniagaan.
16) pintu ataupun tingkap bergegar ataupun terbuka dengan sendirinya.
17) kerasa risau tanpa karena apabila berposisi di dalam rumah ataupun premis perniagaan.
18) kerap merasa mengerikan apabila berseorangan di dalam rumah ataupun premis perniagaan.
19) senantiasa memandang kelibat/bayangan di dalam rumah ataupun premis perniagaan.
20) kerap ketiadaan wang secara seketika.
21) kerap terpelihara di waktu malam ataupun tengah malam.
22) seseuatu menyentap kaki semasa sedar ataupun kala tidur.
23) suami isteri/penunggu rumah/pekerja sering bertengkar meski diakibatkan masalah kecil.
24) temperatur di dalam rumah ataupun premis perniagaan merasa aliran bahang panas.
25) ciri lebam pada anggota tubuh.
26) merasa terdapat lembaga tidur berbarengan, bersetubuh, menggangu kala lagi tidur.
27) merasa diri senantiasa dicermati ataupun diekori.
28) merasa bahu ditepuk dari balik.
29) merasa terserang renjissan air.
30) hawa di dalam rumah ataupun premis perniagaan berasa mampat dan juga sebagainya.
berarti buat aku jelaskan pada kamu di mari, bila rumah ataupun premis perniagaan kamu hadapi sekurang – kurangnya 3 dari isyarat di atas, segeralah berjumpa dengan perawat islam yang diyakini kaedah rawatannya buat memperoleh ikhtiar rawatan.
tidak hanya itu, terdapat sesetengah ciri di atas menampilkan yang kendala sesungguhnya berposisi di dalam diri pesakit, bukan pada rumah ataupun premis perniagaan. jadi dalam kes ini, pesakitlah yang butuh dirawat terlebih dulu.

Sumber :
chemanfans .info

Iklan Atas Artikel

SPONSOR

Iklan Tengah Artikel 1

Sponsor

Iklan Tengah Artikel 2

SPONSOR